Xanthan Gum 500 gram
198,00 kr
Ingredienser: E415.
Xanthan gum gjør glutenfri bakst litt lettere.
Xanthan gum høres fryktelig tungt, skummelt og kjemisk ut, men faktisk er det et rent karbohydrat laget av sukker fra mais eller soya. Sukkeret tilsettes en spesiell type bakterier slik at det begynner å gjære og får deretter en geleaktig konsistens, som igjen tørkes og males til pulver.
Xanthan gum er farge- og smaksløst.
Xanthan gum finnes i dag i alt fra salatdressinger, krydder, iskrem og tannkrem, til sminke, i oljeindustrien og ikke minst i glutenfri bakst.
Grunnen til det brede bruksområdet er den bemerkelsesverdige egenskapen det har til å gjøre en flytende væske tyktflytende.
Når Xanthan gum blir tilsatt i en væske, for eksempel i en salatdressing som oppbevares rolig (det vil si, uten at den blir ristet, blandet etc.), vil den forholde seg tykk. I det man begynner å behandle den, som for eksempel å riste eller helle den ut av pakningen sin, vil den bli flytende igjen – før den så tykner og klynger seg rundt salatbladene.
Kilde: magevennligmat.no
Xanthan Gum kom ble satt i kommersiell produksjon av CP Kelco under navnet Kelzan i begynnelsen av 1960-tallet.
Det ble godkjent for bruk i matvarer i 1968. Det er akseptert som et trygt tilsetningsstoff i USA, Canada, Europa og mange andre land, med E-nummer E415.
På lager