Muskatnøtt hel 225 gram i boks
190,00 kr
FORSKJELLEN PÅ MUSKATNØTT OG MUSKATBLOMME
Mange tror muskatnøtt og muskatblomme er det samme, men det stemmer ikke. Muskatblomme er frøhuset – hinnen – som ligger rundt selve muskatnøtten inni muskatfrukten. Blommen har en rødaktig farge og ser ut som litt grov safran, mens muskatnøtten er slik vi kjenner den, en hard nøtt som må rives og brukes i beskjeden dose.
Gaute.no selger både muskatnøtt og muskatblomme.
Muskatnøtt heter nutmeg på engelsk, mens muskatblomme heter mace.
Muskatblomme og muskatnøtt brukes til forskjellige ting. Muskatblomme har en mer aromatisk og noe mildere smak enn muskatnøtt. Muskatblomme er fin i hvite sauser til fisk, fiskegrateng, fiskefarser og farser av kjøtt. Prøv også litt muskatblomme på kokt spinat og blomkål, i grønnsaksuppe og til fruktdessert. Muskatnøtt er er mest kjent i pølseprodukter som wienerpølse, medisterpølse, medisterkake og julepølse. I husholdningen eller er muskatnøtt naturlig å bruke i kålstuing, grønnsakstuinger og i fisk- og kjøttsauser. Muskatnøtt er uunnværlig i bechamelsausen til lasagne. Brukes ellers til potemos, fiskegrateng, i pepperkakedeig og til epledessert.
Muskat er et sterkt aromatisk krydder som gjerne brukes i beskjedne mengder slik at den ikke dominerer. Bruken av muskatblomme og muskatnøtt kan variere noe.
Muskatblomme har en mer aromatisk og noe mildere smak enn muskatnøtt. Muskatblomme brukes tradisjonelt i hvite sauser til fisk, fiskegrateng, fiskefarser og farser av kjøtt. Det brukes også på kokt spinat og blomkål, i grønnsaksuppe og til fruktdessert.
Muskatnøtten rives direkte over den matretten som skal krydres. Muskatnøtt er mest kjent i pølseprodukter som wienerpølse, medisterpølse og julepølse. I husholdningen ellers brukes muskatnøtt gjerne i kålstuing, grønnsakstuinger og i fisk- og kjøttsauser. Mange synes at muskatnøtt er uunnværlig i bechamelsausen til lasagne. Den brukes ellers til potetmos, fiskegrateng, i pepperkakedeig og til epledessert.
På lager