Sjokoladefondant

Tilberedning

  1. Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt 70 g. smør/margarin i en kasserolle, trekk kasserollen til side. Tilsett sjokoladen og la den smelte i smøret under røring.
  2. Tilsett pulverblandingen og bland til en jevn masse. Rør deretter inn 2 egg. Fordel massen i 4 skåler eller store muffinsformer, ca 1 dl. per skål/form.
  3. Stek midt i ovnen i 10 min. dersom du bruker skål, 9 min. om du bruker muffinsform. Sjokoladefondanten skal være flytende i midten.

La fondanten hvile et par min. før servering, strø over melisdryss. Server gjerne med is.

Ingredienser

Ingredienser pulverblanding:
Sukker, hvetemel, fettredusert kakaopulver, aroma.

Ingredisenser sjokolade:
Sukker, kakomasse, kakosmør, dekstrose, emulgator (lecitin fra solsikke). Minst 50 % kako.

Ingredisenser melisdryss:
Melis, potetstivelse.

Nettovekt pulver: 129 g. Nettovekt sjokolade: 56 g. Nettovekt melisdryss: 5 g.

Oppbevaring

Pakningen oppbevares tørt. Ikke over normal romtemperatur. For holdbarset se «best før utgangen av».

Næringsinnhold

Næringsinnhold pr. 100 gram ferdig
fondant med egg og margarin
% GDA porsjon GDA voksen person
Energi: 1706,8 kJ
407,9 kcal 20,4 % 2000 kcal
Protein: 7,2 gram 14,5 % 50 gram
Karbohydrater: 39,6 gram 14,7 % 270 gram
herav sukker 31,4 gram 34,8 % 90 gram
Fett: 24,2 gram 34,5 % 70 gram
herav mettet 11,0 gram 55,2 % 20 gram
Kostfiber: 2,1 gram 8,2 % 25 gram
Natrium: 0,27 gram 11,1 % 2,4 gram
Webdesign og CMS: Doghouse